Večeras počinje zima, obdanica traje manje od devet sati

Izvor: RTS, 21.Dec.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras počinje zima, obdanica traje manje od devet sati

Zima ove godine na severnoj polulopti Zemlje počinje večeras u 23 sata i 22 minuta. Ovo je najkraći dan u godini, obdanica traje osam sati i 47 minuta.
Istovremeno, za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje leto, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda.

Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.
U Beogradu obdanica traje osam sati i 47 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << minuta, a noć 15 sati i 13 minuta, jer Sunce izlazi u 7:12, a zalazi u 15:59.
Zima donosi otopljenje. Do ponedeljka i do 12 stepeni
U Srbiji se sutra očekuje uglavnom umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometerološki zavod Srbije (RHZS)
Najniža temperatura od minus četiri do četiri, najviša od pet do 12 stepeni.
U Beogradu takođe umereno do potpuno oblačno, veći deo dana suvo, a uveče sa slabom kišom.
Najniža temperatura četiri, a najviša dnevna oko deset stepeni.
U nedelju oblačno, uglavnom suvo i toplo, s dnevnom temperaturom iznad proseka za ovaj period godine uz dalje otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima, a od ponedeljka temperatura u postepenom padu.
U ponedeljak novo naoblačenje s kišom koje će prvo zahvatiti severne, a do kraja dana proširiće se i na ostale delove zemlje.
U utorak i sredu oblačno i hladnije sa slabim snegom na planinama i na istoku i jugu.
Od četvrtka pretežno oblačno i suvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.