Veća bezbednost u proizvodnji hrane

Izvor: B92, 19.Feb.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća bezbednost u proizvodnji hrane

Beograd -- Od 11. juna svi koji se bave prometom hrane moraće da primenjuju HACCP sistem kontrole bezbednosti procesa proizvodnje prehrambenih proizvoda.

Proizvodnja hrane u Srbiji bi u narednih nekoliko meseci trebalo da pretrpi značajne promene.

Direktor Generalnog inspektorata ministarstva poljoprivrede Dušan Pajkić izjavio je u Vestima B92 da primena HACCP standarda obezbeđuje povećanje stepena bezbednosti proizvodnje hrane i podizanje nivoa higijene u proizvodnji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovaj standard, kaže Pajkić, ne propisuje uslove kvaliteta proizvoda, što znači da pekarima niko neće propisivati koliko će sira ili mesa stavljati u burek.

Gostovanje Pajkića možete pogledati u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.