Izvor: B92, 19.Feb.2011, 19:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Veća bezbednost u proizvodnji hrane
Beograd -- Od 11. juna svi koji se bave prometom hrane moraće da primenjuju HACCP sistem kontrole bezbednosti procesa proizvodnje prehrambenih proizvoda.
Proizvodnja hrane u Srbiji bi u narednih nekoliko meseci trebalo da pretrpi značajne promene.
Direktor Generalnog inspektorata ministarstva poljoprivrede Dušan Pajkić izjavio je u Vestima B92 da primena HACCP standarda obezbeđuje povećanje stepena bezbednosti proizvodnje hrane i podizanje nivoa higijene u proizvodnji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovaj standard, kaže Pajkić, ne propisuje uslove kvaliteta proizvoda, što znači da pekarima niko neće propisivati koliko će sira ili mesa stavljati u burek.
Gostovanje Pajkića možete pogledati u video prilogu: