Važna informacija za sve vozače: Ovo su nova pravila za tehnički pregled

Izvor: BKTV News, 23.Maj.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važna informacija za sve vozače: Ovo su nova pravila za tehnički pregled

Aleksandar Radenković iz Uprave saobracajne policije rekao je da iako neće biti drugog tehničkog pregleda za vozila starija od 15 godina, promena u proceduri će, ipak, biti.

On je istakao da će tehnički pregledi biti obavezni i detaljniji. Odluka da se vozila ne podvrgavaju dvostrukom tehničkom pregledu doneta je u interesu gradana, rekao je Radenković za RTS.

"Novina je da se od sada predviđa pet fotografija s tehničkog pregleda vozila. To je prelazno rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a u naredne tri godine biće i video-zapis. Ove kontrole nisu toliko strože u odnosu na ranije a ono što je bitno je dužina trajanja tehničkog pregleda, a to je minimum 30 minuta. Tako da će pregledi svakako biti detaljniji. Što se tiče korozije, ona će uticati samo ako je reč o dubinskoj a ne površinskoj koroziji", rekao je Radenković.

Prema njegovim rečima, postoji potreba da se naše zakonodavstvo uskladi sa zakonodavstvom EU, ali i želja da se smanje nesreće zbog tehničke neispravnosti vozila.

Za gotovo mesec dana koliko se meri srednja brzina na auto-putevima u zemlji, broj nesreća je smanjen za trećinu, navodi on.

"Prekoračenje brzine će se i dalje meriti radarima a reagovaće i presretači. Ako uporedimo sa istim periodom prošle godine, 29 lica je manje poginulo, a 500 je manje povređenih na tim deonicama na kojima se meri srednja brzina", pojasnio je Radenković.

Najnoviji šok za vozače! Ako u automobilu uradite ovo, pljuštaće kazne i od 10.000 dinara!

Što se tiče početka primene odluke o brzini od 130 kilomatara na sat na auto-putu, Radenković kaže da je Nacrt zakona trenutno u skupštinskoj proceduri i da će se ta odluka primenjivati kada zakon bude usvojen u Skupštini.

Odluka će važiti samo na onim deonicama auto-puta gde to dozvoljavaju tehničke karakteristike puta, rekao je Radenković.

Do kraja godine svaki profesionalni vozač će morati da ima OVO!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.