Izvor: TangoSix.rs, 20.Mar.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazduhoplovni savez Srbije dodelio priznanja: Zlatni orao za Đurkovića i Čipčića

Priznanje Vazuduhoplovnog saveza Srbije “Zlatni orao” dodeljeno je paraglajderisti Goranu Đurkoviću, kao najboljem vazduhoplovnom sportisti u letačkoj grani i raketnom modelaru Miodragu Čipčiću u neletačkoj grani.
Za Gorana Đurkovića ovo je šesti „Zlatni orao“ u njegovoj dosadašnjoj letačkoj karijeri. U prethodnoj godini on je dospeo na prvo mesto na svetskoj rang listi u preciznom sletanju paraglajderom, postao pobednik Svetskog kupa i vicešampion >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Evrope, a sa kolegama iz reprezentacije zauzeo i sam tron Evrope.
Miodragu Čipčiću ovo je drugi put kako osvaja to priznanje. Prethodne godine postao je svetski prvak u klasi S3A, stekao titulu državnog prvaka i u generalnom plasmanu svetskog kupa zauzeo treće mesto. Na svetskoj rang listi trenutno se nalazi na osmom mestu.
– Oba dobitnika kažu da je za ovakve uspehe potreban konstantan rad i trud, ali i velika podrška okoline, a da ih ova nagrada motiviše na nove uspehe i medalje u 2017. godini. – navode u Vazduhoplovnom savezu Srbije.
Pored najboljih vazduhoplovnih sportista, proglašeni su najuspešniji i u drugim sportskim oblastima.
The post Vazduhoplovni savez Srbije dodelio priznanja: Zlatni orao za Đurkovića i Čipčića appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.