Vazduhoplovne vlasti Slovenije i Srbije potpisale Memorandum o razumevanju

Izvor: TangoSix.rs, 02.Apr.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazduhoplovne vlasti Slovenije i Srbije potpisale Memorandum o razumevanju

BEOGRAD – Dogovor koji su u Beogradu postigli predstavnici vazduhoplovnih vlasti Slovenije i Srbije treba da uspostavi fleksibilni okvir za neposrednu saradnju dva regulatorna i nadzorna tela u oblasti civilnog vazduhoplovstva.  
 
Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije; Sandi Knez, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Slovenije


 
 
Memorandum o razumevanju čiji su potpisnici Direktorat civilnog >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << vazduhoplovstva Republike Srbije i Agencija za civilno vazduhoplovstvo Slovenije, otvara mogućnosti za novu saradnju dve zemlje.
 
– Saradnja podrazumeva razmenu iskustava, zajednički razvoj novih procedura i priručnika inspektora, kao i razmenu dokumenata u oblastima dozvola letačkog osoblja (FCL), saobraćajnih delatnosti (OPS) i aerodroma, plovidbenosti, upravljanja vazdušnim saobraćajem (ATM) i pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi (ANS). – zaključeno je prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju.
 
Ovaj dokument potpisali su direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov i v.d. direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Slovenije Sandi Knez, koji su tom prilikom razmotrili i druga aktuelna pitanja u okviru bilateralnih odnosa Srbije i Slovenije u oblasti vazdušnog saobraćaja.
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.