Vaučeri sve popularniji - infrastruktura i nedostatak sadržaja glavne zamerke

Izvor: RTS, 06.Avg.2016, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaučeri sve popularniji - infrastruktura i nedostatak sadržaja glavne zamerke

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za RTS da se za vaučere za letovanje u Srbiji prijavilo više od 39.000 ljudi. U 2016. godini očekuju 2,5 miliona turista. Veliki gradovi ali i planine mame i domaće i strane posetioce. Najveće zamerke odnose se na infrastrukturu i nedostatak sadržaja.
Marija Labović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da se za vaučere prijavljuju najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << penzioneri 57,2 odsto, dok su na drugom mestu zaposleni, a na trećem nezaposleni građani.

Osim broja turista, povećan je i broj dana koji oni provode na subvencionisanom odmoru na nekoj od domaćih destinacija.
"Prosek je sada osam i po dana, što je dobar rezultat. Mislim da to pokazuje koliko smo doprineli da skrenemo pažnju na domaće atraktivne turističke destinacije", kaže Labović.
Ističe da je u prvih šest meseci Srbiju posetilo milion turista, što je povećanje od 13 procenata, a gosti su najčešće birali Beograd, Novi Sad i Kopaonik kao top destinacije.
"Posebno raduje što imamo porast od 15 odsto broja domaćih turista koji su odlučili da svoj odmor, ili deo odmora provedu u Srbiji", rekla je Labović i dodala da su kod domaćih gostiju najpopularnije planine Zlatibor, Kopaonik i Tara, kao i Vrnjačka banja.
Direktorka TOS ističe da je povećanju doprinela akcija Vlade Srbije sa vaučerima, ali i da je kampanja turističke organizacije bila intenzivna.
Što se tiče predstojećih festivala - Sabor trubača u Guči, Bir fest i Karneval brodova u Beogradu, Prva harmonika u Soko Banji, i ostali - Labović naglašava da su festivali dobra prilika da posetioci obiđu i lokalne turističke atrakcije.
Navodi i da je u poslednjem istraživanju TOS-a skoro 62 odsto domaćih turista bilo zadovoljno uslugom, a da se zamerke odnose uglavnom na putnu infrastrukturu i nedostatak dodatnih turističkih sadržaja.
I to će se, nada se, rešiti budućim akcijama i projektima.
Marija Labović kaže i da TOS očekuje da Srbiju ove godine poseti 2,5 miliona turista.
"Apsolutno verujemo da je to dostižna cifra, ukoliko se ovaj trend nastavi", ističe Labović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.