Izvor: RTS, 09.Apr.2021, 13:13

Vatrogasci izveli vežbu nekontrolisanog curenja opasnih materija u krugu fabrike

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je vežbi koju su izveli polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama. Poručio je da će Ministarstvo nastaviti da nabavlja najkvalitetniju opremu i da tu ne sme da bude nikakvog kompromisa, jer sve što može da zaštiti život čoveka i pomogne da se iz intervencije vrati nepovređen i živ nije skupo.
Polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prikazali su znanja i veštine stečene tokom obuke u simuliranoj vežbi nekontrolisanog curenja opasnih materija u krugu fabrike, saopštio je MUP.

Uz upotrebu specijalne opreme, vatrogasci-spasioci sanirali su štetu nastalu nakon sudara cisterne u kojoj se nalazila opasna materija sa putničkim vozilom i prikazali veštine u sakupljanju opasnih materija, dekontaminacije i raspremanja opreme.
Aleksandar Vulin je nakon vežbe u Pančevu poručio da, i pored toga što su intervencije sa opasnim materijama retke, vatrogasci-spasioci moraju biti obučeni i spremni da, ukoliko do njih dođe, odgovore pravovremeno i spreče katastrofu po životnu sredinu i ljudske živote.

"Samo ono što vatrogasac nauči, može i da primeni. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da nabavlja najkvalitetniju opremu i tu ne sme biti nikakvog kompromisa, jer sve što može da zaštiti život čoveka i pomogne da se iz intervencije vrati nepovređen i živ, nije skupo", istakao je Vulin.  
Ukazao je na to da vatrogasci obavljaju težak, opasan posao i da zato moraju biti maksimalno zaštićeni najboljom opremom, dodajući da će lično insistirati na još češćim obukama. 

Prema njegovim rečima, vatrogasci-spasioci moraju se konstantno usavršavati i obučavati za ovakve događaje kako bi, kada se dese, pravovremeno reagovali i uspeli da spreče katastrofu i zaštitili sebe.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin u poseti SVS obuke u radu sa opasnim materijalima

Izvor: Beta Video, 09.Apr.2021

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je SVS obuku u radu sa opasnim materijalima (pokrivalice) Beta/MUP

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.