Vaskršnji etno-bazar u Loznici

Izvor: Blic, 12.Apr.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnji etno-bazar u Loznici

Turistička organizacija Loznice organizovaće trodnevni etno-bazar "U susret Vaskrsu", koji će se odvijati na šetalištu u Ulici Jovana Cvijića. Manifestacija u kojoj učestvuje više udruženja građana počeće sutra (13. aprila) u podne i trajaće do subote.

Uz prodaju rukotvorina i domaćih proizvoda, biće organizovana umetnička radionica, a sadržajan kulturno-umetnički program prirediće polaznici kreativnog kursa gitare i više folklornih ansambala, umetnička radionica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Mašta-bašta" izložiće vaskršnje dekoracije koje su napravila deca, a svi mališani moći će i sami da se priključe njihovoj izradi.

U parku pored Vukovog doma kulture u petak od podne predškolci će tragati za vaskršnjim zekom i prigodnim darovima, a Udruženje žena "Mina Karadžić" održaće radionicu šaranja jaja na tradicionalan način. Sledi izbor najlepše našaranog jajeta kao i najlepše rukotvorine sa motivom Vaskrsa, izložene na etno-bazaru.

U subotu će gajdaš Milan Vašalić iz Kikinde održati koncert na tradicionalnim instrumentima, a posetioci će moći i sami da se oprobaju na nekom od njih. Sva tri dana etno-bazar biće otvoren od deset ujutru do sedam uveče.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.