Vaskršnje čestitke

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnje čestitke

Verncima i crkvenim velikodostojnicima, koji Vaskrs slave u nedelju, čestitali predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, predsednik parlamentarnog odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, ministar pravde Nikola Selaković, direktor Kancelarije za saradnju s crkvama Mileta Radojević i ministar u vladi Sulejman Ugljanin.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, predsednik parlamentarnog odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, ministar pravde Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Selaković, direktor Kancelarije za saradnju s crkvama Mileta Radojević i ministar u vladi Sulejman Ugljanin čestitali su Vaskrs patrijarhu Irineju, crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu, svim vernicima i građanima Srbije.

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije i svoje lično ime, čestitam Vama, crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu, svim vernicima i građanima Srbije, veliki hrišćanski praznik Uskrs, sa željom da ga proslavite u krugu svojih najdražih, u radosti i blagostanju", navodi se u čestitki predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića.

"Neka nam Vaskrsenje Hristovo ulije snagu da stvaramo još kvalitetnije društvo i negujemo moralne vrednosti, da nađemo put ka pokajanju, praštanju, i duhovnom preobraženju. Sa verom i nadom u bolju budućnost, Hristos Vaskrse", navodi se u čestitki predsednika Narodne skupštine.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije Meho Omerović čestitao je patrijarhu srpskom Irineju i svim pravoslavnim vernicima Uskrs.

"Povodom najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u ime članova Odbora i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitike Njegovoj Svetosti patrijarhu srpskom Irineju i svim pravoslavnim vernicima i građanima Srbije koji slave Vaskrs", piše u čestitki.

"Želim da Vaskrs dočekate u zdravlju, duhovnom miru i radosti. Neka ovaj veliki praznik donese sreću, ljubav i blagostanje u svaki dom i porodicu, razumevanje i poštovanje među ljudima i veru u bolju budućnost", navodi se u čestitki predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković čestitao je svim građanima najveći hrišćanski praznik sa željom da praznične dane provedu u slozi, međusobnom poštovanju i razumevanju.

"Neka nas Uskrs podseti na sve vrednosti ljudskog duha, na važnost negovanja međusobne tolerancije i poštovanje ljudskih prava, kao simbol ljubavi, porodičnih vrednosti i prijateljstva", naveo je Selaković u čestitki.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević čestitao je najradosniji hrišćanski praznik patrijarhu Irineju, sveštenstvu i vernicima.

Neka se vaskršnja radost useli u srca svih koji slave pobedu života nad smrću i osnaži u njima najveće hrišćanske vrline mira, ljubavi, i tolerancije, poručio je Radojević u svojoj čestitki.

I ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin uputio je čestitku povodom Vaskrsa.

"Neka svima predstojeći praznični dani donesu radost, zdravlje i duhovni mir i neka nas podsete da su tolerancija i ljubav zajedničke vrednosti koje ćemo negovati, a u isto vreme čuvati lepotu različitosti", kaže se u čestitki ministra Ugljanina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.