Vantelesna oplodnja plaćena za 4.300 žena u 2019.

Izvor: RTS, 31.Jan.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vantelesna oplodnja plaćena za 4.300 žena u 2019.

Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje kažu da će na biomedicinski potpomognutu oplodnju, u privatne klinike, o trošku države, ove godine moći da ide ode od 3.300 do 4.300 parova.
Pored vantelesne oplodnje, o trošku države na operaciju katarakte u ovoj godini moći će da ode najmanje 6.000 pacijenata, kažu iz RFZO-a.

Fond je objavio javne pozive privatnicima za ugovaranje ove dve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrste usluga, ali i pozive isporučiocima medicinsko-tehničkih pomagala i privatnim apotekama koje žele da izdaju lekove na recept.
Pozivi za zaključivanje ugovora otvoreni su još danas.
Medicinske intervencije s privatnicima ugovarace se na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", kao i projekcije o tome koliko kapaciteta u državnom zdravstvu nedostaje, kažu za Tanjug u RFZO.
Na operaciju senilne i presenilne katarakte u privatne oftalmološke klinike moći će da ode više od 3.000 pacijenata, a na vantelesnu oplodnju o trošku RFZO-a moći će da ode do 4.300 žena.
Kapacitet pet državnih institucija koje rade postupak vantelesne oplodnje nije dovoljan, pa će država iz tog razloga angažovati i privatne klinike.
Privatne klinke koje žele da sklope ugovore sa državnim istiticijama ostaju isti, a vantelesna oplodnja biće im plaćena po fazama: za uspešnu fazu stimulacije 128.487, za aspiraciju jajnih celija 32.607, a za embriotransfer 10.484 dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država ove godine plaća vantelesnu oplodnju za 4.300 parova, a za operaciju katarakte za 6.000 pacijenata

Izvor: Blic, 31.Jan.2019

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) kažu da će na biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO), u privatne klinike, o trošku države, ove godine moći da ide ode od 3.300 do 4.300 parova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.