Vansi: Kroz „Nikolu Teslu“ u poslednja tri meseca 2021. godine putovalo 850.000 putnika, računamo na Er Srbiju

Izvor: TangoSix.rs, 18.Jan.2022, 16:18

Vansi: Kroz „Nikolu Teslu“ u poslednja tri meseca 2021. godine putovalo 850.000 putnika, računamo na Er Srbiju

Koncesionar aerodroma kompanija Vansi erports objavila je jutros podatke o saobraćaju u svojoj globalnoj mreži za poslednje tromesečje 2021. godine. Kao operater aerodroma „Nikola Tesla“ još 21 godinu u okviru koncesije, Vansi je izneo podatke o ciframa kretanja putnika u poslednja tri meseca 2021. godine u odnosu na predkoronarnu 2019. godinu.
Kroz beogradski aerodrom u poslednja tri meseca 2021. godine sa 12.932 komercijalna leta putovalo je 850.000 putnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Kako se navodi u izveštaju Vansija, broj putnika na „Nikoli Tesli“ u poslednjem tromesečju 2021. godine bio je 40% manji od istog posmatranog perioda 2019. godine. Najveći zabeleženi skok potražnje bio je za Istanbul (+8%) i Dubai (+19%) zbog čega je avio-kompanija FlyDubai sredinom decembra uvela drugi dnevni let kojim će saobraćati tri puta nedeljno.
Uprkos dramatičnom kolapsu potražnje i pada prihoda Vansi je nastavio da ispunjava deo koncesione obaveze vezan za proširenje aerodromske infrastrukture / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Divizija kompanije Vansi koja se bavi upravljanjem aerodromima nada se da će najavljena ekspanzija Er Srbije povećati i njihove brojke. Navode da će u sledećih nekoliko meseci srpski nacionalni avio-prevoznik pojačati svoje kapacitete iz Beograda obnavljanjem linije do Nice, Madrida i Venecije, uključujući tu i nedavno uvedenu prvu domaću liniju nakon 18 godina do Niša.
Na globalnom nivou Vansi grupacija opslužila je skoro 32 miliona putnika u poslednjem tromesečju 2021. godine što je pad od 46% u poređenju sa istim periodom 2019. godine. Skoro svi aerodromi duplirali su svoje brojke za zadnji kvartal u odnosu na isti period 202o. godine, uključujući i beogradski.
The post Vansi: Kroz „Nikolu Teslu“ u poslednja tri meseca 2021. godine putovalo 850.000 putnika, računamo na Er Srbiju appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.