Vanredna situacija u Topoli i Gornjem Milanovcu zbog nevremena

Izvor: RTS, 14.Avg.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u Topoli i Gornjem Milanovcu zbog nevremena

Na delu teritorija opština Topola i Gornji Milanovac proglašena je vanredna situacija zbog posledica nevremena koje je u subotu zahvatilo taj deo Srbije. Građani opštine Topola moći će već od sutra da prijave štetu načinjenu usevima.
Odluka je doneta na jutros održanoj sednici Veća opštine Topola i Štaba za vanredne situacije, na kojoj je određena komisija sa zadatkom da na terenu ispita ukupnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štetu načinjanu usevima, saopštila je Opštinska uprava.

Od utorka će građani, nosioci gazdinstava, moći da u Opštinskoj upravi prijavljuju svoje pojedinačne štete, tako da će se one znati već do srede. Očekuje se da će do petka čitav posao procene štete biti završen, piše u saopštenju.
Velika količina grada posebno je zahvatila sela Trešnjevicu, Šatornju, Vinču, Lipovac, Mitrovčić, Belosavce, Krćevac, Zagoricu i Bor.
Naročito su stradale plantaže jabuke, breskve, šljive i grožđa kao i povrtarske kulture. Procenjuje se da je šteta nastala na površini od oko 2.000 hektara, dodaje se u saopštenju. 
Verica Gajić iz sela Zagorica kažže da je suv grad veličine ping-pong loptice padao oko pet minuta, a da je potom sa kiššom padao jošš oko 15 minuta. U njihovom domaćinstvu je čak i prozor razbijen, a dodaje da su ošštećeni automobil i crep.
Poljoprivrednici ovog sela ne pamte ovako krupan grad i ovako veliku štetu. Dodaju da je svaki vid pomoći dobrodošao.
U međuvremnu, i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, na predlog Štaba za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, zbog jakog nevremena koje je u subotu zahvatilo taj kraj.
Vanredna situacija proglašena je u mestima Gornji Branetići, Gornji Banjani, Donji Branetići, Ozrem, Lozanj, Teočin, Polom, Brezna, Trudelj i Belo Polje.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme uzelo danak u Topoli: Proglašena VANREDNA SITUACIJA, naneta ogromna šteta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2017

U toku je procena štete..Na delu teritorije opštine Topola danas je proglašena vanredna situacija zbog posledica nevremena koje je u subotu zahvatilo taj deo Srbije, a građani će štetu načinjenu usevima moći da prijavljuju već od sutra...Kako je saopštila Opštinska uprava, odluka je doneta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.