Valjevski pekari ne žele hleb skuplji od 45 dinara

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevski pekari ne žele hleb skuplji od 45 dinara

VALJEVO - Predsednik Unije pekara Valjeva Milenko Dragojević izrazio je očekivanja da će biti dogovorena cena vekne belog hleba koja neće biti veća od 45 dinara. Takođe, prema njegovim rečima, pekari u Valjevu neće tokom ove nedelje povećavati cenu hleba.

- Nadamo se da ćemo uspeti da se dogovorimo da cena vekne belog hleba ne bude veća od 45 dinara, što je za 5 dinara više od dosadašnje - rekao je Dragojević i podsetio da vekna polubelog hleba u Valjevu sada iznosi 35 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a belog hleba, pečenog na drva, 45 dinara.

- Bez obzira na povećanje cene brašna, troškove registracije vozila i ostale, smatramo da cena hleba u Valjevu ne može biti veća, jer je kupovna moć građana Valjeva, u poređenju sa drugim krajevima Srbije, a posebno u poređenju sa Beogradom, veoma niska - rekao je Dragojević.

On je napomenuo da valjevski pekari cene hleba ne bi ni povećavali kada bi imali dovoljno zaliha brašna po staroj ceni.

Cena brašna već je porasla na 44 dinara po kilogramu, a prošle jeseni je iznosila od 16 do 20 dinara po kilogramu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.