Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Avg.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevcima stigla rešenja za ekološku taksu

VALJEVO - Na adresu više od 80.000 poreskih obveznika u gradu Valjevu, prvi put ove godine, upućena su rešenja za plaćanje ekološke takse. Za stambeni prostor, recimo, taksa se godišnje plaća šest dinara po kvadratnom metru, a za poslovni dvostruko više, dok taksa za svaki kvadratni metar nepoljoprivrednog zemljišta iznosi šest dinara.

Računa se da će samo ove godine, iako se rešenja koja su poslata odnose na period od devet meseci ove godine, biti prikupljeno 20 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dinara.

Sva sredstva, kako su rekli u Poreskoj upravi u Valjevu, biće upotrebljena za unapređivanje zaštite životne sredine, a taj grad, kao i drugi gradovi u Srbiji ima, zaista, gde da ovaj novac utroši.

Poreski obveznici, i pored velikih ekoloških problema, nisu se ovom novom izdatku mnogo obradovali.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.