VSS: Zahtev za razrešenje sudija

Izvor: B92, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS: Zahtev za razrešenje sudija

Zgrada Vrhovnog suda Srbije

Beograd -- VSS razmatrao zahtev ministra pravde za razrešenje dvojice sudija tog suda zbog zastarevanja u slučaju bivšeg igumana Ilariona.

Prema saznanjima lista "Danas", na sednici Velikog personalnog veća Vrhovnog suda Srbije (VSS) je odlučeno da se skupštinskom Odboru za pravosuđe uputi zahtev za razrešenje sudija Vrhovnog suda Predraga Gligorijevića i Miroslava Cvetkovića.

Predsedavajuća Velikog personalnog veća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sonja Brkić potvrdila je za list da je sednica održana i da je odluka Veća doneta u dva slučaja.

Podseća se da je postupak za razrešenje zbog propusta u postupanju u predmetu protiv sveštenika Ilariona, ministar pravde Dušan Petrović pokrenuo početkom septembra protiv još jednog sudije Vrhovnog suda, Dragomira Milojevića, ali da za njega još nije stigao kompletan izveštaj o postupanju u tom slučaju.

Izjave pred Velikim personalnim većem ove nedelje dali su i predsednik Opštinskog suda u Novom Sadu Petar Mohan, sudije ovog suda Tatjana Šunjka i Snježana Matijević, kao i sudija novosadskog Okružnog suda Zdenka Stakić, protiv kojih je Petrović takođe inicirao postupak za razrešenje, piše "Danas".

Portparolka Vrhovnog suda Srbije Vesna Dabić izjavila je za taj list da bi odluka Velikog personalnog veća mogla da bude objavljena tek ukoliko se o tome saglase predsednica Veća Sonja Brkić i predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović-Škero.

"Veliko personalno veće ima rok od 60 dana da donese odluku, a rok teče od dana urcucivanja odluke sudijama", kazala je Dabićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.