VOJSKA GRADI MONTAŽNE KUĆE U VALJEVU I ŠAPCU

Izvor: Kurir, 11.Okt.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJSKA GRADI MONTAŽNE KUĆE U VALJEVU I ŠAPCU

ŠABAC- Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je da će vojska početi izgradnju montažnih stanova za vojna lica i penzionere i da će taj model predložiti policiji.

"Prve montažne jedinice, 50 stanova sa parkingom i malim dvorištima, gradićemo u Valjevu, a zatim i u Šapcu. Na taj način rešićemo problem vojnih lica i penzionera koji nisu stambeno obezbeđeni", rekao je Šutanovac tokom posete pogonu za preradu drveta Vojno-građevinske ustanove (VGU) "Beograd" smeštenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Šapcu.

Ministar je naveo da je VGU, kao i šabački pogon "Pilana", 2005. godine proglašen za neperspektivan i da su bili pred gašenjem.

"Pilana" sada upošljava oko 70 radnika u proizvodnji stolarije i nameštaja za vojne potrebe.

"Do pre četiri godine VGU je imao gubitak od oko 150 miliona dinara, a sada posluje pozitivno. Želja nam je da u toj ustanovi za gradnju stanova uposlimo i građevinske inženjere i arhitekte", rekao je Šutanovac i naveo da će kvadratni metar vojnih stanova biti oko 350 evra.

Prema rečima gradonačelnika Valjeva Zorana Jakovljevića, taj grad je obezbedio lokaciju za izgradnju montažnih kuća.

"Kuće će biti građene na lokaciji starog vojnog poligona i smatram da će to biti jedan ekskluzivan prostor. Lokalna samouprava je već uradila urbanističke projekte, parcelizaciju i geološka istraživanja i verujem da će se prvi objekti završiti početkom naredne godine", rekao je Jakovljević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.