Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 16:38

Родитељи ђака VII/2 демантују да су јуче имали разговоре у "Рибникару"

Родитељи ученика одељења VII/2 ОШ "Владислав Рибникар" демантовали су да су током јучерашњег дана разговарали у школи са "било којим представницима" који су дошли у ту школу. Како се наводи у саопштењу које је проследио њихов пуномоћник, они нису били ни обавештени >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да њихова деца данас полазе на наставу часом физичког васпитања.
Родитељи деце која су преживела масакр који се догодио 3. маја, као и део родитеља страдалих, демантовали су да су 21. маја, било формално или неформално, разговарали са било којим представницима који су дошли у "Рибникар" наведеног дана, и да тада нису ни били у школи.
У саопштењу које је потписао пуномоћник родитеља, адвокат Стефан Радивојевић, наводи се и да нико није обавестио родитеље да њихова деца данас полазе на наставу часом физичког васпитања, а од сутра са часом из географије.
"Једину информацију коју смо јутрос око 9 часова добили преко једног родитеља, је питање од терапеута наше деце да се изјаснимо да ли смо сагласни да наша деца данас имају час из физичког, без објашњења где би се одржао, као и да ли је то део терапије коју наша деца похађају или је то почетак наставе", наводи се у саопштењу.
Родитељи преживеле деце из VII/2 истакли су да њихова деца данас не крећу на наставу, као и да остају при захтевима прослеђеним надлежним институцијама.
Да подсетимо, родитељи су у суботу упутили допис Министарству просвете у којем захтевају хитну суспензију директорке ове школе, школског психолога и педагога.
Тада су навели и да остају при раније изнетим захтевима, међу којима и да се у потпуности и до краја изврши реконструкција трагичног догађаја и статус истраге поводом тога и о томе обавесте заинтересоване стране у складу са законом, одговор на питање шта ће бити са убицом и у ком су статусу његови родитељи, као и одговор на питање шта ће се и како, осим обезбеђења средстава, конкретно предузети поводом предложеног реновирања просторија школе. Они су се тада у иницијативи оградили од јавног иступања председника Савета родитеља.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.