[VIDEO REPORTAŽA] Slovak Training Academy prvi put u Hrvatskoj: Nudimo kompletnu podršku, obuku pilota i tehničara za UH-60

Izvor: TangoSix.rs, 25.Jul.2018, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[VIDEO REPORTAŽA] Slovak Training Academy prvi put u Hrvatskoj: Nudimo kompletnu podršku, obuku pilota i tehničara za UH-60

Jedan od najinteresantnijih gostiju na osmom CIAV-u, pored lokalne premijere Kiowa, svakako je bio Sikorski UH-60A kompanije Slovak Training Academy. Kako su iz posade rekli za Tango Six, N522AA je doleteo direktno iz baze u Košicama bez međusletanja.
Prvo pojavljivanje neobično registrovanog vojnog višenamenskog transportnog helikoptera ciljano pogađa trenutak. Naime, ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je u oktobru prošle godine da se pregovara o nabavci dva Black >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Hawka za hrvatske specijalne snage. Jedan segment izjave tog dana bio je i da „se vodi računa da se uveže ceo paket koji je Hrvatskoj veoma bitan u cilju prelaska na zapadnu tehnologiju“.
Hrvatska za sada planira da nabavi dve letelice ovog tipa / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six Baš u ovoj sintagmi, „prelazak na zapadnu tehnologiju“ Slovak Training Academy vidi svoju šansu. Kompanija je u svojoj bazi u Košicama formirala centar za obuku na civilnim i vojnim helikopterima. Pored standardnih Robinsona, Bellova i drugih „lakih“ trejnera želja im je da pomognu pri tranziciji zemalja sa ruske na zapadnu opremu.
Kako je za Tango Six rekao njihov predstavnik Danijel Vuković, mogu ponuditi kompletnu podršku ne samo za obuku pilota već i tehničara.
Više o ovoj kompaniji i helikopteru pogledajte u video reportaži:

 

The post [VIDEO REPORTAŽA] Slovak Training Academy prvi put u Hrvatskoj: Nudimo kompletnu podršku, obuku pilota i tehničara za UH-60 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.