[VIDEO REPORTAŽA] Lufthansin A350-900: Kako je leteti najmodernijim širokotrupnim avionom na planeti

Izvor: TangoSix.rs, 13.Sep.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[VIDEO REPORTAŽA] Lufthansin A350-900: Kako je leteti najmodernijim širokotrupnim avionom na planeti

Ako u narednih nekoliko meseci iz Evrope letite za Boston, Delhi, Mumbai ili Hong Kong nema nikakvog razloga da to ne obavite Lufthansom.
Na stranu cena i drugi faktori, na ovim rutama, iz Minhena, letećete trenutno najinteresantnijim tehnološkim pomakom kada je „prevoz civila mirnim nebom“ u pitanju.
Od „naj“ kvantifikatora A350-900 još neko vreme može računati na „najmoderniji širokotrupni avion“ i još po koje kompanijsko marketinško preterivanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Sedišta ekonomske klase su razumno udobna, za nijansu šira u ramenima od starijih Erbasova / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Lufthansa se potrudila da nas podseti još jednom na njegove prednosti prošlog petka kada smo imali priliku da letimo (ovog puta u putničkoj konfiguraciji) u njenom A350 (D-AIXC) od Minhena do Budimpešte. Retka prilika da letelica obavi evropsku rutu i da kompanija pokaže svoj kabinski proizvod od tri klase većem broju novinara.
Iako trenutno postoje mnogo luksuznije opcije od Lufthanse kada je letenje ovim tipom aviona u pitanju, interesantno je bilo videti kako izgleda naslednik, za početak, A340 letelica nemačkog nacionalnog avio-prevoznika.
Biznis klasa / Foto: Petar Vojinović, Tango Six …sa prostorom za razvlačenje u „krevet mod“ / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Lufthansa je još 2013. godine odlučila da osveži svoju dugolinijsku flotu narudžbinom od 14 milijardi dolara. Ona se sastojala od 34 Boinga 777-9X i 25 Erbas A350-900 letelica. Prvi A350 isporučen je u februaru ove godine a flota tipa bazirana je u Minhenu.
Konfiguracija kabine za koju se Lufthansa odlučila je 48 sedišta u biznis klasi, 21 u „premium economy“ i 224 u ekonomskoj. Što daje total od 293 putnika. Svaki od njih imaće ekran u svom sedištu uz razlike u luksuzu kada je u pitanju usluga i hrana između prve dve klase.
Lufthansino „Premium economy“ sedište / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Svako od 293 putnika ima ekran / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Sedišta u ekonomskoj klasi su razumno udobna, za nijansu su šira u ramenima od stariji Erbas letelica dok inflight entertainment sistem nudi sve što vam treba za duge letove (iako sigurno nije nešto najmodernije što možete trenutno iskusiti). Internet je za razliku od drugih kompanija prilično pristupačan a ažuriranje društvenih mreža i slanje mejlova tokom leta je kroz Lufthansin „Flynet“ (WiFi i GSM) sistem besplatno.
A350 je tih. Veoma tih. Kako spolja (proizvođač koristi „50% manje buke“ metriku) tako i unutar kabine tokom leta, što se zaista i primeti. Letelica ima suptilniji sistem presurizacije i „mood lighting“ koji bi trebalo da doprinese smanjenju terora interkontinentalnih letova nad organizmom.
Sa strane operatera avion troši 25% manje goriva (Lufthansin podatak) ili 2.9 litara kerozina manje po 100 putnika po kilometru.
Pogledajte kako Lufthansin A350 izgleda iznutra u našoj video reportaži koju smo snimili na letu iz Minhena do Budimpešte:

 
The post [VIDEO REPORTAŽA] Lufthansin A350-900: Kako je leteti najmodernijim širokotrupnim avionom na planeti appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.