Izvor: TangoSix.rs, 16.Sep.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[VIDEO REPORTAŽA] Državno prvenstvo Srbije u ultralakom letenju: Precizno u(z) vetar

Prošle subote na aerodromu „13. maj“ kod Zemun Polja održano je osmo po redu državno prvenstvo za ultralake letelice. Zahvaljujući inicijativi AK „Ćuprija“, glavnog organizatora takmičenja, u zvaničnoj kategoriji okupio se 31 takmičar iz pet srpskih aero-klubova uz ostvarenih 200 sletanja i preko 35 sati naleta.
Šampion u kategoriji ultralakih aviona za sledećih 12 meseci je Nenad Mirković koji se takmičio pod zastavom AK „Ćuprija“, u kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << zmajeva najbolji je bio Goran Spasić iz AK „Smederevo“ dok je u klasi žirokoptera (koji su se ove godine takmičili po prvi put) pobedio Srđan Kostić iz AK „Ćuprija“.
Organizator je, pored okupljanja celokupne srpske ultralake zajednice, pomerio granice u organizaciji ove godine i zahvaljujući prenosu celokupnog takmičenja uživo preko YouTube streama. Organizaciju takmičenja pomogli su Vazduhoplovni savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.
Kako je bilo u subotu, da li su vremenski uslovi uticali na preciznost takmičara i šta oni sami kažu o ovogodišnjem nadmetanju, pogledajte u našoj video reportaži:
 

 
The post [VIDEO REPORTAŽA] Državno prvenstvo Srbije u ultralakom letenju: Precizno u(z) vetar appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.