Izvor: TangoSix.rs, 24.Maj.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[VIDEO] Klaster bespilotnih letelica: Deo smo radne grupe Ministarstva saobraćaja za poboljšanje pravilnika o BPL

Nacionalni klaster bespilotnih letelica biće deo radne grupe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja će se baviti pitanjem poboljšanja pravilnika o bespilotnim letelicama u Srbiji, naveo je za Tango Six Sima Marković, predsednik izvršnog odbora ovog udruženja.
– Pokrenuta je procedura za promenu Zakona o vazdušnom saobraćaju i, između ostalog, poboljšanje samog pravilnika (o bespilotnim vazduhoplovima). Na poziv zamenika ministra (za vazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << saobraćaj), Zorana Ilića, mi smo ušli u radnu grupu za poboljšanje pravilnika i na tome se trenutno radi. – izjavio je Marković u razgovoru na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu.
On je naveo da će najveću promenu predstavljati osnivanje škole za operatere bespilotnih letelica u saradnji sa Vazduhoplovnom akademijom. 
Za naš portal Marković je najavio planove Klastera za ovu godinu i sumirao kako je u proteklih godinu dana funkcionisao sisitem izdavanja dozvola za snimanje bespilotnim letelicama, kako Direktorat civilnog vazduhoplovstva i Ministarstvo odbrane reaguju u situacijama kada je dozvole neophodno izdati hitno, u kojoj meri je Klaster prepoznat od strane institucija nadležnih za ovu oblast.

The post [VIDEO] Klaster bespilotnih letelica: Deo smo radne grupe Ministarstva saobraćaja za poboljšanje pravilnika o BPL appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.