VELJI ILIĆU ODZVONILO!

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELJI ILIĆU ODZVONILO!

ČAČAK - Kraj vladavine! U Čačku će danas 38 opozicionih odbornika (od mogućih 75), predvođenih demokratama, predati zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada.

ČAČAK - Kraj vladavine!

U Čačku će danas 38 opozicionih odbornika (od mogućih 75), predvođenih demokratama, predati zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Taj zahtev ima samo jednu tačku dnevnog reda - smenu gradonačelnika Velimira Stanojevića iz Nove Srbije. Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Skupštine u tom slučaju ima zakonsku obavezu da sednicu sazove u roku od sedam dana. Time bi nakon 15 godina vladavine NS izgubio vlast u Čačku.

Opozicioni odbornici još čekaju odgovor socijalista, čijih im devet mandata (sedam SPS i dva PUPS) nedostaje da bi imali komotnu većinu.

- Tokom ove nedelje prvi čovek čačanskih socijalista Veljko Negovanović bio je u prostorijama DS i od nas tražio da vrh naše stranke urgira kod vrha SPS u Beogradu, kako bi Dačić ili Ružić izvršili pritisak na socijaliste u Čačku jer su oni neodlučni - kažu u čačanskom DS. Inače, rok koji su opozicionari (DS, LDP, SPO, Grupa građana, radikali i Nezavisna odbornička grupa) dali socijalistima istekao je prošle noći.

Gradonačelnika Čačka Velimira Stanojevića ništa od ovoga uopšte ne potresa:

- Potpuno sam miran i spokojan.

(D. Č.)

Trange-frange s mandatima

Demokrate u Čačku navode da su pojedini opozicioni odbornici proteklih dana preživeli pravi pakao jer je na njih vršila pritisak aktuelna vlast, Nova Srbija. Tvrde da se išlo čak dotle da su Veljini odbornici pokušali da podmite opoziciju.

- Novosrbijanci su u zamenu za lojalnost odbornicima opozicije čak nudili zaposlenje za supruge i članove porodice, automobile i luksuzna putovanja - kažu u DS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.