VELIKI DATUM ZA HRIŠĆANE: Dan kada se dogodilo ČUDO

Izvor: NaDlanu.com, 20.Maj.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI DATUM ZA HRIŠĆANE: Dan kada se dogodilo ČUDO

Danas se obeležava značajan datum za sve hrišćanske vernike.

Spomen pojave Časnog Krsta u Jerusalimu je hrišćanski praznik. U hrišćanskoj tradiciji pominje se da se za vreme vladavine cara Konstansa, sina svetog Konstantina, i patrijarha jerusalimskog Kirila, izjutra u devet pojavio sati Časni Krst nad Golgotom prostirući se do iznad Gore Maslinske. Hrišćani veruju da je taj Krst bio svetliji od sunca i krasniji od najlepše duge.

Sav narod, i verni i neverni, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ostavio je svoje poslove i u strahu i divljenju posmatrao to čudo. Mnogi nevernici su poverovali u Hrista, a tako isto i mnogi jeretici arijevci su ostavli svoju jeres i vratili se Pravoslavlju. O ovome znamenju napisa patrijarh Kiril pismo caru Konstansu, koji i sam naginjaše arijanstvu. To se dogodilo 7. maja 357. godine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.