VANREDNA SITUACIJA JOŠ TRAJE Za noć napadalo pola metra snega, sve škole u Tutinu ZATVORENE

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNA SITUACIJA JOŠ TRAJE Za noć napadalo pola metra snega, sve škole u Tutinu ZATVORENE

Tokom noći na teritoriji opštine Tutin napadalo je preko pola metra novog snega, zbog čega je lokalna samouprava u dogovoru sa direktorima škola odlučila da deca danas ne pohađaju nastavu.

Zamenik predsednika Opštine Esad Holić kaže da i pored tolikog snega, nema većih problema na Gornjoj Pešteri, jer nema jakog vetra pa putari mogu lako da čiste puteve.

- Iako je sneg padao tokom cele noći i na pojedinim delovima je snežni pokrivač visine preko 70 centimetara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svi putni pravci su prohodni. Međutim, ostaje nam problem vodosnabdevanja, jer je zbog pucanja cevi na Pešterskom vodovodu i dalje nekoliko sela već danima bez vode – dodaje Holić.

Pomoć u saniranju havarije na Pešterskom vodovodu je obećala i Vlada Srbije koja je iz budžetskih rezervi namenila oko 50 miliona dinara, međutim u lokalnim samoupravama Tutina i Sjenice ne veruju da će ta sredstva biti dovoljna za otklanjanje kvarova na vodovodu dugom preko 40 kilometara.

U Tutinu je vanredna situacija je proglašena 8. januara i dalje je na snazi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.