Izvor: B92, 02.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzroci eksplozije na deponiji?

Smederevo -- Policija u Smederevu ispitaće okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije u blizini deponije železare Ju-es stil.

Policija će utvrditi i eventualnu odgovornost, rekao je rukovodilac inspekcijskih poslova u Policijskoj upravi Smederevo Vladan Cvetković. U neposrednoj blizini deponije na kojoj Ju-es Stil odlaže šljaku u selu Ralja juče je došlo do detonacije, koja je uznemirila meštane i polupala stakla na prozorima dvadesetak kuća.

Kompanija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas saopštila da je došlo do "neočekivane detonacije na skladištu troske". Prilikom detonacije nije bilo povređenih niti je naneta veća materijalna šteta.

Ekipe kompanije obavile su uviđaj i radnici Ju-es Stila su do kasno sinoć popravljali prozore u naselju Ralja. Meštani su rekli agenciji Beta da su detonacije česte, ali da je jučerašnja bila izuzetno snažna.

Cvetković je kazao da će policija, u saradnji sa sektorom za zaštitu i spasavanje, preduzeti sve mere da do sličnih događaja više ne bi dolazilo.

Ministar nauke i zaštite životne sredine Aleksandar Popović pred prošle lokalne izbore posetio je deponiju i obećao njeno izmeštanje, kao i podizanje zaštitnog pojasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.