Izvor: RTS, 12.Dec.2020, 06:43

Užičke "Teta Mrazice" skupljaju sredstva kako bi ulepšale praznike najugroženijoj deci

Posle akcije Udruženja "Užičanke" u kojoj su obezbedile tri i po miliona dinara za opremu i sredstva za zdravstvo, sada su odlučile da postanu "Teta Mrazice". Žele da obraduju decu u hraniteljskim i materijalno ugroženim porodicama.
Užičke "Teta Mrazice" oživele su novogodišnju čaroliju spremajući poklone za Zvončicu, Zvezdu, Spajdermena, Plavooku i njihove drugare koji su poželeli šnalice, igračke, knjige, odeću. Oko 300 Užičanki potrudilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se da praznici za 78-oro dece budu drugačiji.

"U ovoj godini, ovakvoj kakva je svima nama teška, toplina zadnjih 15 dana, razmišljanja o tome šta bi i ko bi još mogao da se priključi i sve vreme zamišljam njihove okice i sreću kada budu otvarali ove paketiće jer nije važno koliko ko, važno je da je srcem", rekla je Dušica Ristović, jedna od "Teta Mrazica".
"Tri spiska sam ukupno izbacila na grupu i sva tri su za nepunih sat vremena, sve željice su bukvalno 'rasprodate'. Svako dete je dobilo po dve ili više 'Teta Mrazica' koje su vrlo srećne bile zbog toga", navela je Ana Gordić Radojčić, administrator grupe "Užičanke".
U akciji ispunjenja dečjih želja našle su se sa Centrom za socijalni rad.
"Uživali smo i mi, uživale su i Užičanke ,a ja se nadam da će deca uživati najviše. To i jeste bio cilj ove akcije. Njihove želje su bile više nego skromn,e ali su Užičanke tu skromnost nagradile", istakla je Ana Urošević, direktor Centra za socijalni rad u Užicu.
U novogodišnjim paketićima su i poruke užičkih Teta Mrazica koje se nadaju da će se njihova dobra energija proširiti i u drugim gradovima i podstaći praznično darivanje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.