Užice u pripravnosti: Džakovi sa peskom postavljeni pored Đetinje

Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užice u pripravnosti: Džakovi sa peskom postavljeni pored Đetinje

Na više mesta uz Đetinju od jutros se u Užicu postavljaju džakovi s peskom koji bi trebalo da spreče izlivanje.

Vodostaj Đetinje, kao i njene pritoke Sušice trenuto miruje, ali se usled kiše koja pada od noćas očekuje porast.

U centru grada, kaže za „Blic“ Jugoslav Jovanović iz užičke Direkcije za izgradnju, brani se potez od kupališta Plaža do autobuske stanice.

- U vrelima na ušću Bukovca branimo jedan stambeni objekat, džakovi su postavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Sevojnu kod Bojovića vodenice i na mostu kod izdvojenog pogona Valjaonice bakre, a u Turici uz Volujački potok. Imamo problem sa klizištem u Rujevcu blizu groblja, gde su vodovodne cevi koje snabdevaju 63 domaćinstva tri puta pucale prethodnih dana, - prenosi Jovanović.

Građevinska mehanizacija raspoređena je u Staparima u kanjonu Đetinje, u Volujcu, Zlakusi, Gorjanima...

U slučaju većeg rasta Đetinje i Sušice biće pritvorena akumulacija Vrutci kako bi se što više vode zadržalo u jezeru desetak kilometara uzvodno od Užica.

U ovom gradu na snazi je još žuti meteo alarm, a sva komunalna preduzeća su u priravnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.