Uzbuna na jugu Srbije: Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija

Izvor: BKTV News, 02.Dec.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbuna na jugu Srbije: Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija

U varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor, proglašena je danas vanredna situacija, a članovi Štaba za vanredne situacije su za ovakvu odluku glasali zbog velikih problema koje je donela obilna kiša na tom području, navodi se u saopštenju na sajtu opštine.

Obilne padavine i naglo otapanje snega u periodu od 30. novembra do 1. decembra  uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, a samim tim i do prekida saobraćaja. Zbog povećane mutnoće reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju", navodi se u saopštenju opštine.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće rešiti sve nastale probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području, prenosi Jugmedia.rs

U vlasotinačkom "Vodovodu" kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će voda moći da se koristi u tehničke svrhe, dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi higijensku ispravnosti.

Do tada će u Vlasotincu i okolnim mestima kružiti tri cisterne koje će snabdevati stanovništvo i institucije pijaćom vodom.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Padavine donele nove nevolje

Izvor: JUGpress.com, 02.Dec.2017

VLASOTINCE..Kiša, koja od juče popodne neprestano pada i u vlasotinačkom kraju, donela je brojne probleme u ravničarskom i u brdsko-planisnkom delu opštine...Na opštinskom putu Vlasotince- Šišava – D.Lomnica – Sredor – Gunjetina – Komarica došlo je do prekida saobraćaja usled izlivanja...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.