Uz pomoć opštine do krova nad glavom

Izvor: RTS, 06.Dec.2018, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz pomoć opštine do krova nad glavom

Za programe populacione politike prema mladim bračnim parovima, ove godine u četiri bačke opštine izdvojeno je 70 miliona dinara. Osam porodica u sredu je zahvaljujući tom programu došlo do krova nad glavom.
Aleksandru i Violeti Milanko u selu Riđici dodeljeno je jedno od osam imanja namenjenih mladim bračnim parovima u Somboru i okolini. Aleksandar je odrastao u Riđici i brzo se odlučio da sa dvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dece i suprugom, nakon deset godina života u gradu, pređe na selo.

"Aplicirali smo pre samo dva meseca, sredstva su u kratkom vremenu realizovana i imali smo priliku da se brzo i na vreme uselimo", navodi Milanko.
Za kupovinu osam kuća u Somboru i okolnim mestima Kabinet za demografiju i populacionu politiku Vlade Srbije izdvojio je 12 miliona dinara.
"Mi živimo u kući suprugovih roditelja i drago mi je što smo ovo dobili, što ćemo se odvojiti i biti posebno, i što ćemo ostati na selu", ističe Marija Kolar iz Bačkog Brega.
Branislav Mitrović, iz Stanišića navodi da je sa porodicom živeo kao podstanar.
"Dve godine smo u braku i sada se nadamo nečemu mnogo boljem", objašnjava Mitrović.
Ove godine je za programe subvencije populacionoj politici u – Subotici, Somboru, Apatinu i Odžacima izdvojeno 70 miliona dinara.
"Jedna vrsta programa koji će u ove četiri jedinice lokalne samouprave početi da se odvija tokom 2019. godine i ako nam rezultati pokažu da je imalo svrhe što smo vaše aplikacije odabrali kao najkvalitetnije u zemlji i što smo sredstva nepovratno usmerili na sva ova pitanja, onda će to biti standardi za čitavu Srbiju", navodi Slavica Đukić Dajanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.
Osim za kupovinu osam novih kuća, novac je uložen u nekoliko seoskih pozorišta i za osnaživanje građanskih programa na severu Bačke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LEPE VESTI ZA MLADE BRAČNE PAROVE: Uz pomoć lokalne samouprave do krova nad glavom

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018

Za programe populacione politike prema mladim bračnim parovima, ove godine u četiri bačke opštine izdvojeno je 70 miliona dinara. Osam porodica u sredu je zahvaljujući tom programu došlo do krova nad glavom...Aleksandru i Violeti Milanko u selu Riđici dodeljeno je jedno od osam imanja namenjenih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.