Izvor: Danas, 01.Dec.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz pomoć UN poraziti Islamsku državu

Razgovarajući ovih dana o strašnom udaru na slobodu od strane Islamske države, nastojali smo u Savezu antifašista da otkrijemo koje su zajedničke crte najcrnjeg fašizma i izuma proteklog iz bolesnih glava vođa ID. I našli smo ih. I jedni i drugi koriste kao gorivo za svoje neljudske poduhvate neobuzdanu mržnju prema ljudima, koristeći i jedni drugi izmišljene, propale ideale, koji se završavaju ubijanjem ljudi i tobožnjim odlaskom izvršitelja zločina u rajske vrtove, na Zemlji ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na nebu.

Obe opasnosti, ponikle u glavama firera ili u glavama neljudskih muslimana, traže hitan odgovor, jer se sprema zastrašujuća budućnost čovečanstva. Osećamo potrebu da podsetimo na zadatak UN. U središtu te organizacije, treba da se zametnu ideje o opasnostima koje prete ljudima i, naravno, o hitnim protivmerama. Sa neverovanjem gledamo na blokovske dogovore velikih sila o suprotstavljanju ID. Između velikih zemalja inače postoje nerazrešive suprotnosti kojima ID samo može pojačati rivalitet. Zato se svesrdno zauzimamo da se u UN prenesu dogovori o terorizmu i da tu poniknu protivmere koje će, zahvaljujući složenim i jedinstvenim merama spasiti čovečanstvo od suludog terorizma, sprečavajući da bilo ko našu plavu planetu pretvara u haotično, krvlju zaliveno, mesto. Dakle, iz Saveza antifašista poručujemo, da se zajedničkim naporom preko UN čovečanstvo može uvesti u mirnu luku. Naravno, ima na tom putu da se savladaju kojekakve prepreke, ali jedino tako nalazimo pouzdan put kojim će se kretati čovečanstvo.

Radoslav Đerić, član Predsedništva Saveza antifašista Srbije

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Morbidno: Džihadisti napravili smajlije odsijecanja glave (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015

Aplikacija za dopisivanje Telegram je zbog svoje zaštite (enkripcije) naročito popularna među pripadnicima Islamske države, a oni su u njoj napravili emotikone koji promovišu terorizam, ubistva i nasilje...Među smajlijima nalaze se prizori odrubljivanja glava svojim zarobljenicima, zastave ID-a,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.