Uz pomoć Evropske banke biće završena gradnja škole u Valjevu

Izvor: Blic, 22.Sep.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz pomoć Evropske banke biće završena gradnja škole u Valjevu

Valjevo će dobiti 103.282.869 dinara za kompletan završetak radova na novoj zgradi Osnovne škole “Milovan Glišić” koja se gradi punih 14 godina.

Škola će biti završena u okviru Programa modernizacije škola, koji se finansira delom iz zajma Evropske investicione banke, a delom uz učešće države Srbije.

Protokol o saradnji danas su potpisali ministar prosvete Srđan Verbić, direktor Jedinice za upravljanje projektima Aleksandar Simonović i gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Valjeva Stanko Terzić.

Osim za radove na školi “Milovan Glišić”, 4.046.100 dinara opredeljeno je i za rekonstrukciju fasade Valjevske gimnazije.

Kako je saopšteno, izvođači radova će biti izabrani do kraja godine na međunarodnom tenderu, ali se očekuje učešće i valjevskih firmi.

Nakon realizacije ovog programa, na školi preostaje da se uradi parterno uređenje i opremanje prostora.

Nova zgrada ove velike gradske osnovne škole u naselju Brđani gradi se od 2000. godine i do sada je Valjevo za radove izdvojilo 113 miliona dinara, uz 57 miliona dobijenih od Vlade u okviru programa podrške domaćoj građevinskoj industriji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.