Izvor: Blic, 08.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz otkaz, za godinu staža po 6.000 dinara

Uz otkaz, za godinu staža po 6.000 dinara

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je socijalni program za radnike koji ostaju bez posla u procesu restrukturiranja i privatizacije, izjavio je juče nakon sednice Vlade ministar za rad i zapošljavanje Dragan Milovanović.

Vladin program nezaposlenima nudi dve opcije: ili prijavu zavodu za zapošljavanje ili otpremninu od 6.000 dinara po godini radnog staža. Program predviđa i da radnik, ukoliko nađe mogućnost za samozapošljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobija uz otpremninu dodatnih 10.000 dinara, dok, ukoliko se u takvoj inicijativi udruži deset radnika, oni dobijaju svoje pojedinačne otpremnine, a njihovo novoosnovano preduzeće još 150.000 dinara.

Preduzeća koja žele da dobiju pomoć države u procesu restrukturiranja, kako je rekao Milovanović, ne mogu da otpuštaju radnike bez odobrenja ministarstva za rad, dok ostala preduzeća, ukoliko otpuštaju više od pedeset ljudi, moraju Vladi da dostave svoj socijalni program.

J.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.