Uz čestitke Obame i Sarkozija

Izvor: Danas, 15.Feb.2010, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz čestitke Obame i Sarkozija

Ministar vera Bogoljub Šijaković izjavio je juče da Srbija treba da bude uvažena a neprokažena među evropskim državama, a građani Srbije jedinstveni u posvećenosti državi čija je dužnost da jemči mir slobodu i pravdu. Šijaković je na centralnoj proslavi Dana državnosti kod spomenika Prvog srpskog ustanka u Marićevića jaruzi kod Orašca poručio da tekovine srpskih ustanika obavezuju i da se budućnost Srbije mora graditi na opštečovečanskim idealima i uzorima predaka. „Treba da smo narod među svim svetskim narodima, država među evropskim državama uvažena, a ne prokažena i to je odgovornost svih nas“, rekao je Šijaković. Proslavi Dana državnosti prisustvovali su princ Aleksandar Karađorđević, predstavnici Vojske Srbije, sveštenstvo i građani.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Srbija uvažena među evropskim državama

Izvor: NaDlanu.com, 15.Feb.2010

BEOGRAD, 15. februara 2010. (Beta) - Ministar vera Bogoljub Šijaković izjavio je u ponedeljak da Srbija treba da bude uvažena a ne prokažena među evropskim državama, a građani Srbije jedinstveni u posvećenosti državi čija je dužnost da jemči mir slobodu i pravdu. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.