Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvredljiv grafit na vratima Unije Roma

Na vratima sedišta stranke Unije Roma jutros je osvanuo uvredljiv i provokativan grafit koji je, prema rečima predsednika stranke Rajka Đurića, sličan rukopisu koji se već viđa širom Beograda.



Đurić je novinarima izjavio da se, na osnovu svedočenja prvoga suseda, grafit-psovka u kojoj se pominje "mater ciganska", pojavio oko 3 sata posle ponoći.

"To nije nikakava novost, s obzirom na to da se zna da postoje neregistrovane organizacije koje su deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raznih političkih stranaka, a jedna od njih je i javno identifikovana u Skupštini Srbije", dodao je Đurić.

On je kazao da već godinu i po dana dobija uvredljive i preteće SMS poruke i dodao da to govori da Srbija nije ni pravna ni demokratska država.

Đurić će o ovom grafitu izvestiti sve pravne evropske i međunarodne organizacije i zahtevati da u okviru svojih nadležnosti nešto preduzmu.

On je kazao da očekuje da policija, koja je jutros izvršila istragu, nešto preduzme, a najavljen je i dolazak grafologa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teške rasističke pretnje romskom udruženju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008

BEOGRAD - Na vratima sedišta stranke Unije Roma osvanuo je jutros kukasti krst i uvredljiv grafit koji je, prema rečima predsednika stranke Rajka Đurića, sličan rukopisu koji se već viđa širom Beograda...Đurić je ocenio da se ovako nešto moglo očekivati, navodeći da je Unija Roma eliminisana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.