Izvor: B92, 13.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvrede rusinskim fudbalerima

Ruski Krstur -- Sportsko društvo "Rusin" iz Ruskog Krstura upozorilo je da ih je publika u Srpskom Miletiću vređala na nacionalnoj osnovi.

Društvo je upozorilo Nacionalni savet rusinske nacionalne zajednice da je tokom utakmice u okviru Područne lige Sombor publika vređala igrače Fudbalskog kluba "Rusin" na nacionalnoj osnovi; iz publike su se čuli povici "Rusine u gasne komore".

U pismu, koje je danas uručeno predsedniku Nacionalnog saveta Slavku Orosu, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da je tokom utakmice u Srpskom Miletiću 11. marta ekipa " Rusina" vređana na nacionalnoj osnovi.

Upravni odbor FK "Rusin", kako je rečeno, od Nacionalnog saveta očekuje brzu reakciju u skladu sa njegovim kompetencijama.

Predsednik Nacionalnog saveta Rusina Slavko Oros rekao je danas za Betu da će o tom incidentu obavestiti kompetentne državne organe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.