Izvor: RTS, 30.Jan.2023, 13:47

Uverenje o državljanstvu i saglasnost nove usluge MUP-a na portalu e-Uprave

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je nove elektronske usluge - eSaglasnost i eUverenje o državljanstvu na portalu eUprava što će građanima olakšati dolazak do potrebnih dokumenata.
Puštanju u rad novih elektronskih usluga u Kancelariji za informacione tehnologije i eUpravu prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i v.d direktora Kancelarije za IT i eUpravu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milan Latinović.

Jovanović je objasnio da građani moraju da budu prijavljeni na portal eUprava, tako što će koristiti kvalifikovani elektronski sertifikat ili određenu mobilnu aplikaciju, kako bi mogli da koriste nove elektronske usluge.
On je naveo da je uverenje o državljanstvu jedno od najtraženijih dokumenata koji su građani uzimali na šalterima opština, a dodajući da će od sada moći i da ga poruče elektronskim putem, na portalu eUprave.
"Nema više potrebe da građani obilaze šaltere tražeći svoje državljanstvo, sve mogu da urade i završe preko portala eUprave", kazao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DOKUMENTA NA KLIK Uverenje o državljanstvu i saglasnost nove usluge na portalu e-Uprave

Izvor: Blic, 31.Jan.2023, 08:51

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je nove elektronske usluge – e-Saglasnost i e-Uverenje o državljanstvu na portalu e-Uprava što će građanima olakšati i ubrzati dobijanje potrebnih dokumenata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.