Izvor: B92, 21.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Utvrditi odgovornost tužilaca"

Beograd -- Biće utvrđeni propusti koji su doveli do zastarevanja "predmeta Ilarion", kaže v.d. javnog tužioca Slobodan Radovanović.

Radovanović je izjavio da je preduzeo sve mere kako bi se utvrdili propusti u tužilačkoj organizaciji u slučaju igumana Ilariona, optuženog za seksualno zlostavljanje maloletnika. Radovanović je rekao da će u tom procesu biti preispitan rad tužilaca koji su bili zaduženi tim predmetom i koji su doprineli da dođe do zastarevanja postupka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
MUP Srbije priveo je Ilariona 6. juna 2001. godine zbog sumnje da je bludničio s desetogodišnjim dečacima u Sremskim Karlovcima, nakon čega je smenjen s mesta igumana manastira Hopovo.

U optužnom predlogu, koji je Opštinsko javno tužilaštvo podnelo u decembru 2001. godine, stavljeno mu je na teret da je iskoristio lakomislenost dečaka da zadovolji svoje seksualne prohteve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.