Izvor: Politika, 15.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopila se dva dečaka

Petnaestogodišnji Đorđe Spasojević utopio se pokušavajući da spasi svog druga Tomislava Tirnanića koji je počeo da tone na dno Miloševačkog jezera Velika Plana – U Miloševačkom veštačkom jezeru u istoimenom selu pokraj Velike Plane udavili su se Tomislav Tirnanić (17), rođen 21. 10. 1990. godine i Đorđe Spasojević koji je 21. marta napunio 15 godina, obojica iz Krnjeva kod Smederevske Palanke. Nesreća se dogodila u sredu posle podne kada su dvojica dečaka došla biciklima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na kupanje sa svojim drugovima. Kako saznajemo od istražnog sudije Okružnog suda u Smederevu, Mirka Šakića, Spasojević se udavio dok je pokušavao da spasi svog druga Tirnanića koji je pre njega počeo da tone na dno jezera. Obojica dečaka bili su neplivači, a po rečima sudije Šakića, ni njihovi drugovi koji su bili u trenutku nesreće na jezeru nisu umeli da plivaju. Đorđe Spasojević je pre nego što je Tirnanić počeo da se davi, iz vode uspeo da izvuče i spasi jednog od dečaka iz tog društva. Nažalost, spasavajući Tomislava Tirnanića utopio se i sam Spasojević.

Iz dubine od oko 2,5 metara juče u 18 časova i 10 minuta trojica članova ronilačke ekipe Ju-Es-Stila najpre su izvukla telo Spasojevića, a sat vremena kasnije pronađen je i Tirnanić na desetak metara od obale.

Ostali dečaci, svedoci tragedije, bili su nemoćni da bilo šta učine. Oni ni danas ne žele da poveruju da njihovih drugova više nema i da su na obali posle kupanja ostali samo mobilni telefoni i ostale lične stvari utopljenih maloletnika.

Jezero u selu Miloševac ima izgrađenu branu, široko je 150, a dugačko oko 600 metara.

O. Milošević

[objavljeno: 15.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.