Usvojen plan regulacije Slavije

Izvor: RTS, 08.Jun.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen plan regulacije Slavije

Skupština grada Beograda usvojila je plan detaljne regulacije Trga Slavija, prema kojem na tom beogradskom trgu ni nakon rekonstrukcije neće biti podzemnih prolaza.
Gradski parlament usvojio je još nekoliko planova detaljne regulacije, među kojima i onaj kojim se uređuje komercijalna zona u Bubanj potoku, između obilaznice i planirane železničke pruge.
Gradonačelnik Siniša Mali rekao je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je prvobitni projekat rekonstrukcije Trga Slavija, koji je predviđao podzemne prolaze, naišao na kritike građana, te da je zbog toga izmenjen.
"Mi smo za razliku od prethodne gradske vlasti slušali građane. Kada je izašao prvi projekat sređivanja Slavije, on je sadržao podzemne tunele, koji su bili premet najveće kritike Beograđana - da će biti uski, klaustrofobični, da će se plašiti da prolaze njima. Mi smo te komentare i zahteve usvojili", naveo je Mali.
Novo rešenje za uređenje Slavije, prema njegovim rečima, trebalo bi da rastereti trg i omogući da se smanji vreme čekanja vozila.
"Nismo se pravili pametni i izmišljali nešto sami, već smo slušali građane", poručio je Mali.
Šef odborničke grupe DS-a Balša Božović izjavio je da se Slavija gradi bez podzemnih prolaza, čime se potpuno obesmišljava ideja i projekat koji su nastali za vreme dok je u Beogradom vladala ta stranka.
"U Beogradu, koji je nekad bio centar jugoistočne Evrope i njen najrazvijeniji deo, apsolutno se godinu dana ne gradi ništa. Imate nekoliko semafora i nadsteršnice za bicikle, ali to nije dovoljno i nije ono što su obećavali oni koji danas vode grad", istakao je Božović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slušali Beograđane, Slavija bez prolaza

Izvor: B92, 08.Jun.2015

Skupština grada Beograda usvojila je plan regulacije Trga Slavija, prema kojem na tom beogradskom trgu ni nakon rekonstrukcije neće biti podzemnih prolaza...Gradski parlament usvojio je još nekoliko planova detaljne regulacije, među kojima i onaj kojim se uređuje komercijalna zona u Bubanj Potoku,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.