Uspostavljen redovan železnički saobraćaj

Izvor: S media, 19.Dec.2009, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljen redovan železnički saobraćaj

Redovan železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Niš je ponovo uspostavljen, nakon što su radnici gradjevinskog preduzeća "1. maj" iz Lapova obustavili blokadu pruge koja je trajala od 7. decembra, saospstilo je danas javno preduzeće "Železnice Srbije".

Redovan žleznički saobraćaj na toj pruzi je uspostavljen tokom noći, a očekuje se da će kompletan putnički saobraćaj biti normalizovan za vikend.

Od ponedeljka 21. decembra ponovo će redovno saobraćati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svi vozovi koji su zbog blokade pruge bili otkazani.

Železnice Srbije su navele da očekuju i da će narednih dana, prema prioritetima, putovanje nastaviti i veliki broj teretnih kompozicija koje su čekale zbog blokade pruge.

Dnevni gubitak srpskih železnica zbog blokade pruge Beograd - Niš iznosio je oko deset miliona dinara. Uz to Železnice zu izgubile i oko pet miliona dinara zbog obustave tranzitnog saobraćaja kroz Srbiju. Ukupni gubici zbog blokade pruge, kako je navedeno u toj kompaniji, procenjuju se na oko 150 miliona dinara.

Radnici Gradjevinsko- industrijskog kombinata "1. maj" iz Lapova su sinoć oko 20.30 odblokirali medjunarodnu prugu na Koridoru 10 u stanici Lapovo Varoš, pošto im je poslodavac isplatio zarade koje im je dugovao.

Radnici "1.maja" držali su u blokadi prugu od ponedeljka, 7. decembra zbog toga što im većinski vlasnik "Autovojvodina" nije isplatio 11 zarada i doprinose.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.