Izvor: B92, 19.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspomena na "Tri oktobra"

Kragujevac -- Polaganjem venaca i cveća na humke, u subotu je odata pošta strijeljanim meštanima u kragujevačkim prigradskim naseljima Maršiću, Ilićevu i Grošnici 19. oktobra 1941. godine, kada je živote izgubilo više od 400 žitelja ovih mesnih zajednica. Posje komemoracija, pod nazivom "Tri oktobra", u nedelju će uslediti polaganje venca na spomenik palim Jevrejima, u naselju Centralna radionica, kao i na spomenik Crvenoarmejcima u selu Opornica, nadomak Kragujevca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Centralna manifestacija kragujevačkim oktobarskim žrtvama biće održana u ponedeljak, 21. oktobra, na stratištu u Šumaricama. Na tradicionalnom Velikom školskom času biće izvedena adaptacija pozorišne predstave "Učiteljica Kraus", autora Rastka Tadića, a u režiji njegovog sina Ljubivoja Tadića, upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu.Velikom školskom času, kako obaveštavaju iz Skupštine grada, prisustvovaće i brojne strane delegacije, posebno iz gradova sa kojima Kragujevac neguje pobratimske odnose.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.