Uspešna godina „Politike”

Izvor: Politika, 26.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna godina „Politike”

U 2007. godini „Politika” je ostvarila dobit od 2,2 miliona evra, a rukovodstvo planira da ostvari prihod od 21 miliona evra. Uručene godišnje nagrade.

Rukovodstvo novinske kuće „Politika”, sa generalnim direktorom Srđanom Janićijevićem na čelu, predstavilo je sinoć na koktelu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu uspehe u protekloj godini i proglasilo najbolje radnike naše kuće.

Prema rečima Srđana Janićijevića, bilo je važno da se zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << okupe i proslave uspešnu 2007. godinu, koja je, kako je istakao, bila pobednička upravo zahvaljujući njima.

– Vi ste zaslužni za to što ove godine imamo pozitivan ukupni rezultat poslovanja – rekao je Janićijević. Posle njega, radnicima „Politike” obratio se Verner Herić, zamenik generalnog direktora i predstavnik medijske korporacije „VAC”, suvlasnika „Politike”.

– Ponosan sam što radim za ovu firmu. Godinu dana sam u preduzeću, ali sam i pre toga znao šta je „Politika”, a sada i osećam koliko ona znači i za državu i za društvo. Ponosan sam i na sve zaposlene, od radnika u štampariji do novinara, bez kojih „Politika” ne bi postojala – rekao je Herić. On je naveo da je poslovodstvo iz Beča, gde je sedište „VAC-a”, oduševljeno podacima o poslovanju koje su videli na kraju minule godine.

– Uradili smo jako dobar posao. Zabeležen je plus od 2,2 miliona evra, što je veliki uspeh, imajući u vidu da je u 2006. godini „Politika” bila u minusu 4,3 miliona evra. Kada se odbije taj dug, znači da smo ukupno zaradili oko šest miliona evra u 2007. godini – rekao je Herić.

On je istakao da je „Politika” najjači novinski brend na našem tržištu, a oglašivači zbog toga imaju veliko poverenje u nju, što je i doprinelo pozitivnom bilansu.

– U protekloj godini „Politika” je promenila izgled, što je veoma osetljiva stvar, ali mislim da nismo izgubili na tradiciji, a dobili smo lepe i pregledne novine – rekao je Herić.

On je naveo da je, pored toga, najstarija novinska kuća na Balkanu, koja je prekjuče proslavila 104 godine postojanja, prošla i kroz naporan posao sistematizacije i novog socijalnog programa, koji je, kaže Herić, urađen ljudski.

Srđan Janićijević je rekao da je pored ozbiljnih poslova „Politika” završila restruktuiranje i započela program zapošljavanja mladih kolega i najavio zaposlenje 20 novi mladih pripravnika u ovoj godini.

– Ne može svaka godina u jednoj kući da bude uspešna, postoje usponi i padovi, a mi smo na putu uspeha. Smatram da je potpun uspeh kada nas čitaju misleći ljudi, bez obzira na njihove godine. U ovoj godini postavićemo sebi pet ciljeva: ostvarenje prihoda od 21 milion evra, jačanje „Sportskog žurnala”, koji jeste lider u sportskom novinarstvu, a treba da bude i lider u oglašivanju, ulaganje od četiri miliona evra i stvaranje uspešnog tima koji pobeđuje – rekao je Janićijević.

Svetlani Vasović-Mekina nagradu za najbolju novinarku uručio je zamenik glavnog urednika Vladimir Radomirović. Mekina je tom prilikom rekla:

– Želim da se zahvalim svima i da se izvinim zbog toga što su ponekad moji tekstovi kasnili ili su bili predugi. Srećna sam, jer radim u novinama koje volim da čitam – rekla je Mekina.

Ostale nagrade, takođe u vrednosti od 1.000 evra, dobili su Slađan Spasevski iz „Politikine” štamparije, Vedran Eraković iz odseka za dizajn, Đorđe Ivanković iz oglasnog sektora, Gordana Bogojević, šef u odeljenju za radno-pravni status, zatim Vojin Veličković, urednik teniske rubrike, "Sportskog žurnala", Dragan Novaković iz sektora informatike, Ivana Zarić-Golubović iz sektora istraživanja i Jasna Mihajlov iz finansijskog sektora. Posle uručenja nagrada, za radnike „Politike” upriličen je koktelna kome je za zabavu bio zadužen bend „Bestbeat”.

S. Mijailović;S. Stamenković

[objavljeno: 27/01/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.