Uspeli smo: Tim mladih vazduhoplovnih inženjera otputovao u Nemačku, novac potreban za takmičenje prikupljen!

Izvor: TangoSix.rs, 12.Avg.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeli smo: Tim mladih vazduhoplovnih inženjera otputovao u Nemačku, novac potreban za takmičenje prikupljen!

Srpski Beoavia tim koji čine studenti Katedre za vazduhoplovstvo i njihove kolege sa drugih smerova Mašinskog fakulteta u Beogradu sinoć su otputovali u Nemačku na sedmo po redu takmičenje „Air Cargo Challenge“ u organizaciji evropskog udruženja studenata vazduhoplovnog inženjerstva Euroavia.
Do prošle srede bilo je upitno da li će Beoavia uopšte uspeti da ode na takmičenje budući da se u poslednjem trenutku iz pula sponzora povukao jedan od najvećih donatora. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Tango Six je taj dan objavio poziv na mobilizaciju vazduhoplovne javnosti kako bi pomogli studentima i sa zadovoljstvom možemo da javimo da smo, svi zajedno, uspeli.
15 studenata radilo je više meseci na projektu koji kulminira sedmodnevnim takmičenjem u Štutgartu / Foto: Beoavia Zahvaljujući uplatama trinaestoro osoba i kompanijama Vansi (Aerodrom „Nikola Tesla), pivari Dogma, kompaniji Mejnstrim, Everest, Koneleku i Nezavisnom sindikatu Vodovoda studenti Beoavia tima uspeli su da plate kotizacije, pokriju troškove puta da Štutgarta izrade i u subotu na aerodromu Ravan kod Preljine testiraju svoju takmičarsku letelicu Raven 19:
– Želimo da se zahvalimo svim donatorima, kako fizičkim licima, tako i firmama koji su videli apel na vašem portalu i pomogli nam da u jako stresnom vremenskom roku ipak završimo sve pripreme. Donacije su nam omogućile da izmirimo sve troškove i da na pravi način predstavimo naš višemesečni trud, fakultet i zemlju iz koje dolazimo. – rekla je za Tango Six Slađana Matić, marketing koordinator Beoavia tima.
Raven 19 spreman za poslednje opitne letove pred odlazak u Nemačku / Foto: Beoavia Put Nemačke juče je otišlo 17 članova Beoavia ekspedicije (studenti, RC pilot i mentor sa fakulteta) koji će se na sedmom Air Cargo Challenge takmičenju takmičiti protiv 30 timova kolega studenata iz Evrope. Cilj nadmetanja je da mladi, posvećeni studenti predstave svoje modele bespilotnih radio kontrolisanih letelica koje predstavljaju originalni projekat i koje su sami proizveli. Konkretniji aspekt nadmetanja predstavlja demonstriranje sposobnosti samog letenja i nošenja korisnog tereta u letu:
– Potrebno je da letelica preleti ukupno jedan kilometar na trasi od 10 traka od po 100 metara. Ukoliko letelica preleti 1 kilometar za manje od 120 sekundi, dobijaju se bonus poeni. Poletno sletna staza dugačka je 60 metara, takođe je potrebno da se nakon uspešnog leta letelica zaustavi u okviru te razdaljine i da joj se ništa ne polomi na konstrukciji tokom sletanja i dodira kao i tokom poletanja i letenja. Boduje se broj krugova koji se napravi tokom tih 120 sekundi kao i teret koji je ponela letelica. Mi planiramo da Raven 19 nosi 10 kilograma korisnog tereta. – kažu iz Beoavie.
Tim je u subotu održao poslednju probu na aerodromu Ravan kod Preljine. Letelica je uspešno letela, tim je odlično raspoložen, više nema organizacionih izazova i kako kažu, spremni su da se takmiče.
The post Uspeli smo: Tim mladih vazduhoplovnih inženjera otputovao u Nemačku, novac potreban za takmičenje prikupljen! appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.