Izvor: Danas, 18.Feb.2015, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro prva banka matičnih ćelija

Zajedničkom saradnjom države, lokalne samouprave i civilnog sektora potrebno je naći sistemsko rešenje za kontinuirano finansiranje i funkcionisanje roditeljske kuće, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali tokom posete Roditeljske kuće „Zvončica“ pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, gde borave deca obolela od malignih bolesti.

On se zahvalio svim ljudima koji su maksimalno posvećeni radu sa najmlađim bolesnicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<
- Dirljiva je posvećenost tih ljudi zbog koje sam veoma zahvalan njihovom velikom zalaganju i požrtvovanosti za decu. Prva banka matičnih ćelija, koja će biti otvorena u Beogradu za godinu ili dve dana, biće velika stvar za lečenje malignih oboljenja, naročito kod najmlađih – istakao je gradonačelnik.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar precizirao je da u Srbiji godišnje od malignih oboljenja oboli 320 dece, od čega nažalost pedeset premine.

- Ta tema trebalo bi stalno da bude prisutna i da se o njoj ne samo govori već i da se rade konkretne stvari - naglasio je Lončar.

Roditeljska kuća „Zvončica” prvi je objekat ovakvog tipa u našoj zemlji i izgrađen je sredstvima donatora.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.