Izvor: B92, 13.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro predstave u Pozorištu mladih

Novi Sad -- Zaposleni u najstarijem lutkarskom teatru u Srbiji, Pozorištu mladih, mogli bi već od subote ponovo da igraju predstave.

Uslov za to jeste smena direktora Tomislava Kneževića, koji u to pozorište poslao i batinaše. Smena se očekuje na zasedanju novosadske skupštine u petak. Nakon četiri meseca štrajka i dva meseca spavanja u zgradi teatra, glumci Pozorišta mladih će vrlo verovatno od subote ponovo zaigrati predstave za najmlađe Novosađane.

Čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se petak, kada će Knežević biti smenjen na sednici gradske skupštine, kao i postavljanje novog rukovodstva, čime će četvoromesečni štrajk u Pozorišta mladih, bar u sadašnjem obliku, biti završen.

Uprkos tome što su na kraju istrajali u svojim zahtevima, glumci kažu da su ovim štrajkom svi na gubitku.

"Glumci nisu igrali, porodice su ostale bez primanja četiri meseca, najmlađi Novosađani bez predstava, nema pobednika", kaže Ratko Radivojević, glumac.

Štrajk će i nakon Kneževićeve smene biti nastavljen, ali u mnogo blažem obliku, i trajaće sve do pronalaženja batinaša koji su pre nedelju dana pretukli troje glumaca.

Verovatno će se čitati proglasi sa zahtevom da batinaši što pre budu pronađeni, ali daljih prekida u radu pozorišta neće biti zato što je glavni zahtev štrajkača ispunjen, ali i zbog nestrpljivosti glumaca da ponovo zaigraju predstave.

Glumci, međutim, kažu da će pre pokretanja punog rada teatra morati da utvrde u kakvom su stanju rekviziti za rad.

"Moramo utvrditi kome su sve davani kostimi, koliko je scenografije uništeno, u kakvom je stanju oprema, kako bi i mi sami znali sa čim tačno raspolažemo", kaže Saša Stojković, predsednik štrajkačkog odbora.

Što se tiče direktora pozorišta Tomislava Kneževića, glumci kažu da nemaju s njim nikakvih kontakata već nedelju dana. Oni su dan nakon premlaćivanja zaključali kancelarije upravne zgrade, a Knežević se, kako kažu, od tada nije niti pojavljivao niti zvao kako bi proverio kakva je situacija u pozorištu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.