Uskoro posao za 100 najboljih lekara i 250 medicinskih sestara

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro posao za 100 najboljih lekara i 250 medicinskih sestara

Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 najboljih maturanata srednjih medicinskih škola ove sedmice biće primljeni u radni odnos u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Kako je rekao, osim zaposlenja, mladi lekari dobijaju i specijalizaciju i doktorske studije o trošku države.
"Kada se to do sada dešavalo u našem zdravstvu? Svi su govorili kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << treba misliti na one koji su sa najboljim prosekom završili medicinu, ali ih niko nije zapošljavao. Tražili su im novac za radno mesto, a deca su na kraju odlazila u inostranstvo", rekao je Lončar novinarima u Aranđelovcu gde je svečano uručeno 12 sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama u Srbiji.
Inače, u junu ove godine grupa od 100 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu primljena je u radni odnos, a ugovore o radu svečano im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Ministar Lončar je ranije rekao da će država na svakih šest meseci sprovoditi konkurs za 50 najboljih diplomaca i da će im omogućavati specijalizaciju i doktorske studije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Posao za 100 najboljih lekara i 250 medicinskih sestara

Izvor: Blic, 16.Dec.2019

Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 najboljih maturanata srednjih medicinskih škola ove sedmice biće primljeni u radni odnos u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.