Usaglašen osnivački akt zajedničkog železničkog preduzeća

Izvor: Blic, 09.Sep.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usaglašen osnivački akt zajedničkog železničkog preduzeća

Predstavnici srpskih, slovenačkih i hrvatskih železnica potpisali su danas u Vladi Srbije u Beogradu protokol o usaglašavanju osnivačkog akta zajedničkog železničkog preduzeća "Kargo 10", čime je praktično formirano preduzeće, čiji je cilj smanjivanje vremena transporta na Koridoru 10.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je tom prilikom najavio da će prvi voz krenuti 1. oktobra u 12 časova sa železničke stanice u Ljubljani.

Mrkonjić je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će u narednih 10 dana biti sve pripremljeno i da preostaje da osnivački akt potvrde Vlade sve tri države.

Preduzeće će imati tri direktora, sedište u Ljubljani, i zadatak da ubrzavanjem graničnih procedura značajno skrati teretni prevoz na Koridoru 10, odnosno od Ljubljane do Istanbula.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.