Urušavanje fabrike za šivenje u Bangladešu izazvalo nerede

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urušavanje fabrike za šivenje u Bangladešu izazvalo nerede

26.04.2013. -

U petak zaposleni u fabrikama za šivenje organizovali su masovne proteste u Savaru (predgrađe Dake, glavnog grada Bangladeša) nakon što se urušio kompleks Rana Plaza, gde je proizvođena konfekcija za međunarodne kompanije, kao što su Walmart, Benetton, Mango. Kao rezultat nesreće poginulo je skoro 280 ljudi, javili su lokalni mediji.

Učesnici protesta za tragedju optužuju lokalne vlasti, za koje misle da radi većeg profita ignorišu pitanja zaštite na radu.

Policija je upotrebila gumene metke i suzavac da bi zaustavila okupljenu ljudsku masu.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Oslobođeni pravoslavni episkopi koji su kidnapovani u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013

26.04.2013. -..Pretpostavlja se da se oba sveštenika trenutno nalaze u Alepu. Detalji njihovog oslobođenja za sada nisu poznati, javili su u petak predstavnici asocijacije hrišćana Bliskog istoka...Prošlog ponedeljka poglavar eparhije Siro-jakobitske pravoslavne crkve u Alepu Juhan Ibrahim i mitropolit...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.