Uručeni stanovi pripadnicima Vojske i Ministarstva odbrane

Izvor: RTS, 28.Dec.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni stanovi pripadnicima Vojske i Ministarstva odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je ključeve 33 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. U stanove u Beogradu, Šapcu, Obrenovcu, Smederevskoj Palanci useliće se porodice aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojske.
Porodica Jevtić se do sada selila sedam puta. Od danas, međutim, znaju svoju trajnu adresu. Njima je dodeljen troiposobni stan u Obrenovcu.

"Mi već >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << živimo u Obrenovcu i dobili smo stan u Obranovcu. Već dugo čekamo taj stan i drago nam je da Novu godinu proslavimo u svom stanu. Naši dečaci se posebno raduju", kaže major Miljan Jevtić.
Ima i onih koji su rešavanje stambenog pitanja čekali ceo radni vek.
"Učesnik sam svih ratova a kao pripadnik protivvazdušne odbrane učestvovao sam i u odbrani Beograda", rekao je potpukovnik u penziji Jovo Grba, koji je stan čekao 40 godina.
Ključevi 33 stana su, poručuje ministar odbrane, način da se pripadnicima Vojske država zahvali za godine službe i vernost domovini i vojsci.
Od sledeće godine, odlukom predsednika države, počinje izgradnja većeg broja stanova čime će problem konačno biti rešen.
"Mnogi od vas su proveli celu karijeru čekajući stambeno pitanje. Od iduće godine rešavaćemo to pitanje od početka karijere, da unapred znate da je taj najveći problem nešto na šta možete da računate", rekao je Vulin.
Jeftiniji stanovi za pripadnike bezbednosnih službi od naredne goodine trebalo bi da se grade u šest gradova Srbije.
Prema nekim procenama, na taj način do stambenog rešenja mogle bi da dođu porodice 14.000 pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeftić posle deset promenjenih podstanarskih stanova konačno dobio ključeve od svog stana

Izvor: Beta Video, 28.Dec.2017

BEOGRAD - Major Miljan Jeftić jedan je od pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji je sa suprugom i dvojicom sinova, posle deset promenjenih podstanarskih stanova konačno dočekao da dobije ključeve od svog stana. “Dobili smo troiposoban stan u Obrenovcu. Jako nam je drago što ćemo...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.