Uručeni pokloni porodiljama u KBC Dragiša Mišović

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni pokloni porodiljama u KBC "Dragiša Mišović"

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević obišli su porodilište KBC "Dragiša Mišović" i uručili poklone porodiljama.
Aleksandar Antić je čestitao praznike porodiljama i zaposlenima u KBC, podsetivši da je ova bolnica nakon svih teških godina koje je prošla i požara koji ju je zahvatio potpuno modernizovana, te da bez ikakve sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << danas predstavlja ponos beogradskog zdravstva.

"Uvek je najveća sreća biti u porodilištu. Na današnji dan, koji je najradosniji i promoviše život, treba da iskažemo jedno ogromno poštovanje pre svega prema svim zdravstvenim radnicima koji u interesu svih nas rade predano, posvećeno, vredno svakog dana bez obzira da li je praznik", istakao je Antić.
Naveo je da je od početka godine na ovom odeljenju KBC-a rođeno 35 beba, a samo tokom Badnje večeri i noći između Badnjeg dana i Božića rođene su tri bebe.
Ministar je posebne čestitke uputio porodilji Ivani Koković koja je noćas na svet donela peto dete, ćerku.
Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je da je KBC "Dragiša Mišović" žila kucavica zdravstvenog sistema Beograda i da će Grad Beograd nastaviti da podržava ovu zdravstvenu ustanovu.
"Dogovorili smo gašenje stare kotlarnice u porodilištu. Stekli su se uslovi izgradnjom toplodalekovoda sa Novog Beograda prema Senjaku. Stigli smo do Četvrte beogradske gimnazije i još 200 metara nas deli do bolnice 'Dragiša Mišović', tako da ćemo ove godine završiti i taj deo posla", kazao je Nikodijević.
Podsetio je da je ovo porodilište dve godine za redom proglašavano za najbolje u Srbiji.
"Nastavićemo da pratimo politiku vlade kada je u pitanju populaciona politika. Ove godine, pored svih mera podsticaja rađanja, imamo novu meru, a to je posebno nagrađivanje dvojki", kazao je Nikodijević.
Kako je rekao, pored svih mera vlade za unapređenja nataliteta, porodilje nezavisno od pomoći koju dobijaju od države, od Grada Beograda mogu da dobiju i do 70, 80 hiljada dinara.
Direktor KBC "Dragiša Mišović", profesor dr Vladimir Đukić, rekao je da infrastrukturno Grad Beograd vodi računa o ovoj ustanovi, te će kotlarnica, koja je neuslovna i dovodi do ozbiljnog aerozagađenja, u toku ove godine biti zatvorena.
Istakao je da je namera rukovodstva KBC dalja rekonstrukcija i ulaganje u modernizaciju ove zdravstvene ustanove.
Đukić je poručio da se radi na unapređenju profesionalnog kadra u KBC, te da se u ovoj godini očekuju transferi zaposlenih iz drugih zdravstvenih centara iz Beograda u ovu ustanovu.
Direktor KBC "Dragiša Mišović" se zahvalio Gradu Beogradu i ministru Antiću na pomoći, podsetivši na dobre rezultate ove ustanove koji, kako ističe, daju najbolji zamajac populacionoj politici države.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pokloni porodiljama na Božić (VIDEO)

Izvor: Mondo, 07.Jan.2019

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić obišli su danas, na Božić, porodilište Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović - Dedinje"...Foto: Fonet/screenshot..U tom porodilištu u božićnoj noći rodilo se troje dece, a porodiljama...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.